فعالیت برخی صنوف بیانگر رفع خطر شیوع نیست/ مردم همچنان از تردد غیر ضرور خوداری کنند
فعالیت برخی صنوف بیانگر رفع خطر شیوع نیست/ مردم همچنان از تردد غیر ضرور خوداری کنند

اهواز- سخنگوی ستاد مبارزه با ویروس کرونا استان خوزستان گفت: فعالیت برخی صنوف بیانگر رفع خطر شیوع نیست و مردم باید همچنان از تردد غیر ضرور خوداری کنند.

به گزارش تارنمای جنوب رضا نجاتی دوشنبه شب در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ستاد ملی مقابله با کرونا با هماهنگی که با مسئولین ذیربط انجام دادند، اماکن متبرکه و مساجد را تا ۱۵ اردیبهشت ماه تعطیل کرد، تداوم تعطیلی بستگی به وضعیت عملکرد مردم و وضعیت شیوع ویروس دارد، اگر مردم نکات بهداشتی را رعایت کنند، از این محدودیت ها کاسته می شود.

وی افزود: ماه مبارک رمضان مردم حضور بیشتری در مساجد دارند و برنامه های مختلفی به مناسبت این ایام در گذشته انجام می شد، این مراسمات که شامل قرآن و دعا خوانی و افطاری می شود تا ۱۵ اردیبهشت ماه ممنوع است.

سخنگوی ستاد مبارزه با ویروس کرونا بیان کرد: این مراسمات در خانه ها می توانند با تعداد اندک برگزار کنند، اما ایجاد تجمع به طور کلی ممنوع است.

وی با عنوان اینکه کلیه مقاطع تحصیلی فعلا تعطیل هستند، بیان کرد: در دانشگاه ها مقاطع لیسانس و فوق لیسانس فعلا تعطیل بوده اما مقطع دکترا از اول اردیبهشت فعالیتشان آغاز شده است.

نجاتی بیان کرد: ادرات نیز با توجه به اینکه در ستاد ملی مبارزه با کرونا مطرح شد و بنا گردید تصمیم گیری در هیات دولت انجام شود، فعلا روند گذشته یعنی در محل کار به صورت نوبت کاری و یک سوم مرخصی بدون احتساب به جز افرادی که بیماری از جمله ریوی، تنفسی، قلبی، عروقی، کلیوی و دیابت دارند دستگاه ها و مدیران به این افراد باید مرخصی دهند، اما شرط این است که فرد نباید در خارج از اداره کار دوم داشته باشد در غیر این صورت مرخصی آنها حساب می شود.

وی گفت: رفت و آمد بین شهرها روند عادی دارد اما توصیه ای که ما به مردم داریم این است که بیماری را جدی گرفته، فاصله اجتماعی را رعایت کنند، فقط در مواقع ضرور از خانه خارج شوند و برای خرید یک نفر از اعضای خانواده بیرون بیاید.

سخنگوی ستاد مبارزه با کرونا در استان خوزستان اظهار کرد: افراد مسن و کسانی که بیماری دارند از خانه خارج نشود، چرا که امن ترین جا برای آنها منزلشان است.

نجاتی افزود: اگر نکات بهداشتی رعایت شود این زنجیره شیوع خیلی زود قطع می شود در غیر این صورت، این بیماری همچنان با ما هست، اینکه برخی افراد اعلام می کنند گرما موجب نابودی کرونا می شود، چون این بیماری ناشناخته است، تمام پزشکان در این خصوص که گرما تاثیر در ریشکن شدن این ویروس دارد به نتیجه قطعی نرسیدند.

وی گفت: اگر آمار در خوزستان کم بوده، بدلیل رعایت هایی بوده که در هفته های اخیر مردم انجام داده اند.

سخنگوی ستاد مبارزه با ویروس کرونا در استان خوزستان ادامه داد: اکنون با این شرایطی که ما در رفت و آمد ها میبینیم، احتمال افزایش آمار مبتلایان و فوتی ها وجود دارد، این هشدار به مردم استان خوزستان می دهیم که همچنان به اجرای نکات بهداشتی و اصول پیشگیری توجه کنند، برنامه ها و مراسماتی که در فرهنگ ما بوده فعلا برای سلامتی خود وجامعه کنار بگذارند تا از این مرحله عبور کنیم.

وی افزود: شماره ۱۱۱ سامانه سامد ما در استانداری خوزستان است که در ساعت اداری از ۷ صبح تا ۱۴ پاسخگوی سوالات، کوتاهی، کم کاری و عدم رسیدگی در ادارات هستند.

نجاتی تصریح کرد: در رابطه با اصناف نیز تیم های متشکل از تعزیرات، بهداشت، فرمانداری و صنعت، معدن و تجارت، با نظارت با معاونت اقتصادی استانداری بر اماکن کاملا بازدید می کنند، مغازه هایی که پروتکل های بخهداشتی و فاصله اجتماعی هوشمند رعایت نکرده باشند براساس مصوبات ابلاغ شده تصمیم گیری خواهد شد.

وی گفت: مصوبات ستاد مبارزه با بیماری کرونا نیز مانند شورای امنیت ملی است و هنه دستگاه ها، شرکت ها و افراد جامعه مستلزم اجرای مصوبات این ستاد هستند.

نجاتی عنوان کرد: در رابطه با بیماری مقابله با کرونا در استان خوزستان اقدامات خوبی انجام شده است، همه دستگاه، استاندار و مجموعه آنها، نیروهای مسلح، سپاه و دانشگاه علوم پزشکی فعالیت های خوبی داشته اند.

سخنگوی ستاد مبارزه با کرونا بیان کرد: مقابله با کرونا یک فرایندی دارد که بخش اول مربوط به دستگاه های دولتی است که همین اقداماتی که در راستای مقابله و بحث بیمارستان ها و تمهیداتی که باید اندیشیده شود انجام داده، بخش دیگر مردم هستند که اصلی ترین مهره نیز همین بخش است که در صورت عدم رعایت هیچ یک از مصوبات و فعالیت های ما اثر گذار نخواهد بود.

وی افزود: مقابله با کرونا مستلزم تصمیم همکانی است، یعنی همه با هم به مقابله و جنگ با ان بپردازیم، اگر ۹۹ درصد رعایت کنند، در خانه بمانند و توصیه های بهداشتی را رعایت کنند یک درصد رعایت نکنند، کل جامعه مبتلا به بیماری می شوند.

نجاتی در ادامه گفت: این کار، کار اجتماعی است و همه جوانب و آحاد مردم باید درگیر باشند و احساس مسئولیت داشته باشند چرا که موجب سلامتی خود و همه افراد جامعه می شود.

سخنگوی ستاد مبارزه با ویروس کرونا عنوان کرد: اکنون همه ما در کشتی نشسته ایم که نمیتوانیم بگوییم قسمتی که من نشستم را می توانم سوراخ کنم و مشکلی برای بقیه پیش نمی آید، جامعه بشری امروز درگیر این بیماری است، تمام کشور و مردم باید رعایت کنند.

وی بیان کرد: درصد بالایی از مردم استان نکات بهداشتی عنوان شده را رعایت کردند که نمونه آن در تعطیلات عید و اوج آن روز ۱۳ فروردین شاهد بودیم که بسیار رعایت شد، در خانه ماندند و متوجه شدند که عدم خروج غیر ضرور سخت است اما از ابتلا به این بیماری سخت تر نیست.

نجاتی افزود: در فرآیند مختلف ممنوعیت و محدودیت اجرا شد تا امروز که از اول اردیبهشت ماه پس از آن صورت جلسات و ابلاغ های ستاد ملی و تصمیماتی که مبنی بر ادامه روند مقابله با کرونا را در استان داشته باشیم تصمیماتی اتخاذ شد.

سخنگوی ستاد مبارزه با ویروس کرونا در استان خوزستان گفت: در چند هفته اخیر اصناف بجز چند صنف ضرور بقیه اصناف تعطیل بودند، علیرغم اینکه شرایط اکنون عادی نیست و همچنان خطر در کمین و این ویروس بی رحم در کنار ما کار خود را انجام می دهد و رحم نمیکند و همه را در گیر می کند وجود دارد و ما را تهدید می کند، برخی صنوف بازگشایی شدند.

وی بیان کرد: دولت به جهت رعایت حال برخی از این اصناف با رعایت همه پروتکل های بهداشتی که شامل کارت سلامت و ثبت نام در سامانه است اجازه فعالیت آنها را داده است.

نجاتی بیان کرد: هر چند برخی از مردم در این ایام بهتر می توانستند کمک کنند و رعایت نکردند که شاهد این بودیم که در روز های اخیر آمار ابتلا در استان خوزستانی افزایش یافت.

وی گفت: در کنار این اجازه آغاز بکار صنوف، مراسمات عروسی و عزاداری ممنوع شد که برخی رعایت کردم و برخی دیگر نیز رعایت نکردند، سلامت خود و جامعه را به خطر انداختند.

ستاد مبارزه با ویروس کرونا گفت: اصنافی که جدیدا مجوز فعالیت گرفتند، پاساژ ها و بازار های سربسته از اول اردیبهشت مجدد آغاز بکار خواهند کرد اما باید دارای کارت سلامت باشند و اصول گفته شده رعایت شود.

وی تصریح کرد: با بیان اینکه زمان فعالیت پاساژ ها از صبح تا شش بعد از ظهر است، افزود: اگر در پاساژی سالن غذا خوری و یا قهوه خانه باشد، ان صنف نمی تواند فعالیت کند، تنها سالن های غذا خوری می توانند به صورت بیرون بر فعالیت کنند.

نجاتی بیان کرد: مراکزی مانند استخر، سالن های ورزشی، تالارهای عروسی، آرایشگاه ها و پارک ها برای نشستن خانواده ها که مستلزم تجمع هستند ممنوع می باشد.