۲۵ بسته پیشنهادی در حوزه تولید بار اول در حال پیگیری است
۲۵ بسته پیشنهادی در حوزه تولید بار اول در حال پیگیری است
 رئیس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: در حال حاضر در حوزه تولید بار اول علاوه بر 5 قرارداد جاری با اعتبار 632 میلیارد ریال، 25 بسته پیشنهادی در درست اقدام با اعتبار دوسالانه حدود دو هزار و 500 میلیارد تومان در حال پیگیری است.

به گزارش تارنمای جنوب، محمد گلستانباغ به چالش های پژوهشی اشاره کرد و افزود: اصلی ترین چالش در شروع مسئولیت، بلاتکلیفی و توقف تعداد قابل توجه ای عنوان پژوهشی برای حدود سه سال و به عبارتی سکون کامل فرآیندهای پژوهشی بود موضوعی که نارضایتی مدیریت های متقاضی درون سازمان در خصوص نبود تعیین تکلیف نیازهای پژوهشی اعلامی، نارضایتی دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان صاحب پیشنهاد و از همه مهم تر بی انگیزگی بخش تحقیقات و کارگروه های تخصصی را به دلیل بی تحرک و به نتیجه نرسیدن پروژه های مورد پیگیری در پی داشت.

وی ادامه داد: بر این اساس به نظر مهم ترین اتفاق صورت گرفته در فعالیت های یک سال اخیر پژوهش، فعال شدن مجدد فرآیندهای تبدیل ایده تا پدیده و نیاز پژوهشی به پروژه های پژوهشی است. به هر تقدیر با ایجاد تغییرات ساختار، نفرات و از همه مهم  تر تلاش همکارانم در پژوهش و فنآوری و امور قراردادها در مدت بسیار کوتاهی فرآیندهای پژوهشی بروزآوری و اصلاح شد.

گلستانباغ ادامه داد: نتیجه این اقدامات سبب شد که علاوه بر تعیین تکلیف کلیه عناوین متوقف شده، در ۶ ماه اخیر، شاهد ۱۸ فراخوان پژوهشی، ۱۱۸ پروپوزال فناوری دریافتی از سوی مراکز دانش بنیان و دانشگاه ها، ۳۷ نیاز پژوهشی اعلامی از سوی مدیریت های سازمان و حدود ۲۵ بسته قرارداد پژوهشی مهم در جهت استخدام فنآوری باشیم که تا این لحظه ۶ مورد قرارداد قطعی و مابقی در درست پیگیری است. به طور خلاصه در حال حاضر مجموع قراردادهای تحقیقاتی، تحصیلات تکمیلی و فرصت مطالعاتی جاری، منعقد شده و خاتمه یافته به ترتیب ۱۳۳، ۳۹ و ۴۰ قرارداد است.

رئیس پژوهش و فناوری مناطق نفت خیز جنوب بیان کرد: اقدام مهم دیگر که با هدف توسعه، اکتساب و انتقال فناوری و حل مسائل و چالش های سازمان از مسیر دانش بنیان ها صورت گرفت، انتقال فرآیند قراردادهای تولید باراول به پژوهش و فناوری بود. بر این اساس با تشکیل کارگروه تولید بار اول و  ساز و کار موجود در پژوهش و فناوری از مرحله احصا نیاز درون سازمان یا ارائه ایده توسط دانش بنیان ها، عناوین و موضوعات تولید بار اول تا حصول نتیجه و قرارداد با مدیریت های متقاضی و همچنین معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری پیگیری و دنبال می شود.

وی افزود: در حال حاضر در حوزه تولید بار اول علاوه بر ۵ قرارداد جاری با اعتبار ۶۳۲ میلیارد ریال، ۲۵ بسته پیشنهادی در درست اقدام با اعتبار دوسالانه حدود دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در حال پیگیری است. اتفاق مهم در این بین تخصیص بیش از ۶۵ درصد اعتبارات پژوهشی و بار اول به شرکت های دانش بنیان است که این امر مهم با تلاش همکاران پژوهش و فناوری در راستای عملیاتی کردن عنوان سال تحقق یافته است.

گلستانباغ گفت: در کنار قراردادهای پژوهشی و تولید بار اول، اجرای پیوست فناوری قراردادهای بزرگ جاری اتفاق مهم و جذاب دیگری در راستای رسوخ فناوری به صنعت است که با جدیت در حال پیگیری است.

وی افرود: در حوزه ارتباط موثر با شرکت های دانش بنیان و دانشگاه ها، در یک سال اخیر ۵ تفاهم نامه همکاری به ترتیب با ستاد انرژی معاونت علمی فنآوری ریاست جمهوری، پارک ملی پردیس، پارک علم و فنآوری خوزستان، انجمن کارفرمایی شرکت های دانش بنیان صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوزستان منعقد و همکاری های جدی فی مابین شکل گرفته است.

رئیس پژوهش و فناوری مناطق نفت خیز جنوب، افتتاح دفاتر پژوهشی مناطق نفت خیز جنوب در دانشگاه صنعتی شریف و پژوهشگاه صنعت نفت را از دیگر اقدامات صورت گرفته اخیر برشمرد و توضیح داد: البته برای ماه های پیش رو نیز برنامه ریزی هایی در راستای گسترش ارتباطات مؤثر و برگزاری رویدادهای دانش بنیانی صورت گرفته که در موعد مقرر اشاره خواهد شد.

وی تاکید کرد: سیاست اجرای پایلوت های فنآورانه و تعریف پژوهش های خروجی محور با دستاوردهای کمی، ملموس و با ارزش افزوده مشخص در راستای اهداف اصلی سازمان مهمترین ویژگی و هدف فعالیت ها و قراردادهای پژوهشی در دوره کنونی و منطبق بر نقشه راه توسعه فناوری سازمان است.

گلستانباغ گفت: تلاش برای ایجاد بستری مناسب در راستای مشارکت عادلانه مراکز علمی، تحقیقی و دانش بنیان در مسیر تحقق برنامه های پیش رو که در نهایت منجر به حل مسائل و رسوخ فنآوری به صنعت با شاخص هایی از قبیل کسب دانش فنی، بومی سازی، ارتقاء و استخدام فنآوری، تولید پایلوت های فنآورانه و تجاری سازی در بستر زیست بوم خواهد شد.