صنعت نیشکر، موتور محرک اقتصاد خوزستان و کشور/ تحول در نیشکر با رویکرد تحقیق و توسعه/ شکرستان، رونق‌بخش گردشگری کشاورزی خوزستان
صنعت نیشکر، موتور محرک اقتصاد خوزستان و کشور/ تحول در نیشکر با رویکرد تحقیق و توسعه/ شکرستان، رونق‌بخش گردشگری کشاورزی خوزستان

به گزارش تارنمای جنوب به نقل از روابط‌عمومی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، دکتر عبدعلی ناصری، شامگاه یکشنبه، ۱۱ شهریورماه، در این گفت‌وگو، ضمن تشریح دستاوردهای شرکت در زمینه‌های تولید، تحقیق و توسعه، صادرات و مسئولیت‌های اجتماعی، صنعت نیشکر را یک بنگاه اقتصادی پویا و روبه‌رشد توصیف کرد. وی، صنعت نیشکر را یک شرکت […]

به گزارش تارنمای جنوب به نقل از روابط‌عمومی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، دکتر عبدعلی ناصری، شامگاه یکشنبه، ۱۱ شهریورماه، در این گفت‌وگو، ضمن تشریح دستاوردهای شرکت در زمینه‌های تولید، تحقیق و توسعه، صادرات و مسئولیت‌های اجتماعی، صنعت نیشکر را یک بنگاه اقتصادی پویا و روبه‌رشد توصیف کرد.

وی، صنعت نیشکر را یک شرکت دانش‌بنیان بزرگ برشمرد که در تمامی ابعاد صنعتی و کشاورزی خود، از نوآوری و تحقیقات بهره می‌برد. مدیرعامل توسعه نیشکر با اشاره به یکی از بزرگ‌ترین دپارتمان‌های تحقیق و توسعه کشور در این مجموعه صنعتی، بر تلاش‌های مستمر برای افزایش بهره‌وری در تمامی مراحل تولید تأکید کرد.

اصلاح ژنتیکی گیاه نیشکر یکی از رویکردهای مهم تحقیقاتی در صنعت نیشکر برای پایداری تولید است. به گفته ناصری، هدف از این فرایند، تولید ارقام جدیدی از نیشکر است که علاوه بر سازگاری با شرایط اقلیمی خوزستان، مقاومت بیشتری در برابر آفات و بیماری‌ها داشته باشند و عملکرد بالاتری نیز از نظر تولید محصول ارائه دهند.

وی ضمن اشاره به رفع چالش‌های این صنعت، اظهار داشت: در گذشته، واردات بذر نیشکر از کشورهای آفریقا و کوبا با هزینه بسیار بالایی انجام می‌شد؛ هر گرم از این بذر که حاوی حدود ۷۰۰ دانه بذر بود، ۱۴۰۰ دلار قیمت داشت. اما با تلاش محققان نیشکری، این مشکل برطرف شده و اکنون سالانه حدود سه هزار گرم بذر نیشکر تولید می‌شود؛ این بذرها در مراحل مختلف ارزیابی و آزمایش قرار دارند تا ارقام جدیدی با سازگاری بالا با شرایط اقلیمی خوزستان تولید شوند.

شکرستان، رونق‌بخش گردشگری کشاورزی

یکی دیگر از محورهای مهم سخنان مدیرعامل توسعه نیشکر در این گفت‌وگو، رونق‌بخشی به گردشگری کشاورزی خوزستان بود. ناصری در این باره گفت: ما با برگزاری سالانه جشنواره ملی شکرستان، درهای صنعت نیشکر را به روی همه باز کردیم تا از نزدیک با ظرفیت‌های این صنعت آشنا شوند. این رویداد ملی که از سه سال پیش آغاز شده، امسال نیز در آبان‌ماه در کشت و صنعت دعبل خزاعی و با همکاری شرکت خمیرمایه و الکل رازی، برگزار خواهد شد.

مدیرعامل توسعه نیشکر در تشریح اهداف این جشنواره، گفت: می‌خواهیم با برگزاری جشنواره شکرستان، ضمن رونق‌بخشی به مناطق همجوار و توسعه پایدار منطقه، سطح آگاهی عمومی نسبت به زنجیره ارزش صنعت نیشکر را ارتقا دهیم و نشان دهیم که این صنعت فراتر از تولید شکر است. امسال، با گسترش دامنه دعوت‌ها به سراسر کشور، امیدواریم شاهد استقبال گسترده‌تری باشیم.