رییس کشتارگاه صنعتی اهواز در نشست خبری یکشنبه ۲۶ دی ماه که در خانه سمن ها برگزار شد اظهار کرد : راه اندازی کشتارگاه دام رامین نه تنها صرفه و صلاح و توجیه فنی واقتصادی نداشته،بلکه به علت جانمایی نامناسب و بدون بررسی و بر اساس یک کار غیر کارشناسی و تصمیمی عجولانه و عدم رعایت حد نصاب فاصله مکانی( ٣۵ کیلومتری کشتارگاه اهواز ) باعث عدم موفقیت طرح مذکور و زیانده شدن کشتارگاه صنعتی دام شهرداری اهواز خواهد شد واین موضوع باعث تضعیف صنعت کشتارگاهی استان و هدر رفت سرمایه های بخش خصوصی خواهد شد..
به گزارش تارنمای جنوب ؛ البرز کریمی با بیان اینکه کشتارگاه صنعتی اهواز سال ۹۴ راه اندازی شده است افزود: درهمان زمان در قانون و قرار داد قید شده بود که کشتارگاه سنتی ملاثانی تعطیل بشود ولی نه تنها تعطیل نشد بلکه با اهداف مبهم و مشکوک تقویت هم گردید و به افرادی که مخالف و معارض کشتارگاه صنعتی اهواز بودند مجوز احداث کشتارگاه در مسافت ٣۵ کیلومتری مان داده شد .
کریمی گفت : دو کشتارگاه صنعتی دیگر استان یعنی خرمشهر و باغملک از زمان افتتاح به علت وجود کشتارگاه های سنتی اطراف، کشتار غیرمجاز ، کمبود دام زنده در استان و عدم حمایت مسولین تنها ٣ روز در هفته آن هم با ٢٠ درصد ظرفیت اسمی خود فعالیت می نمایند که به شدت زیانده بوده و در آستانه تعطیلی و حراج قرار دارند و کشتارگاه صنعتی دام اهواز نیز در صورت ادامه وضع موجود ، عدم جلوگیری از کشتار غیر مجاز و راه اندازی عجولانه کشتارگاه جدید رامین در وضعیت بحرانی قرار گرفته و زندگی و معیشت و اشتغال بیش از ١٢٠٠ نفر شاغلین مستقیم و غیر مستقیم در خطر قرار خواهد گرفت .
کریمی گفت : وجود کشتارگاه های سنتی در کنار کشتارگاه های صنعتی منجر به رقابت ناسالم و نابرابر از سوی کشتارگاه های سنتی خواهد شد ، که این رقابت نابرابر منجر به تضعیف و زیانده شدن کشتارگاه های صنعتی و تقویت کشتارگاه های غیر بهداشتی و سنتی خواهد شد که این موضوع صد درصد به زیان سلامتی و بهداشت جامعه خواهد شد.
اگر قرار است کشتارگاه صنعتی جدید رامین که صرفه اقتصادی و صلاح اقتصادی و توجیه فنی و اقتصادی ندارد و مکان یابی و جانمایی اولیه آن بدون مطالعه و بررسی های کارشناسی لازم بوده است فعالیت کند ، کشتارگاه صنعتی اهواز با یک هزار و دویست نفر شاغل در خطر تعطیلی و بحران قرار خواهد گرفت.
وی افزود : کشتارگاه صنعتی اهواز دربهترین حالت با کشتار روزانه ۵۰۰ راس گوسفند و ۵۰ راس گوساله فعالیت می کند یعنی تنها یک چهارم ظرفیت خود را بکار برده ایم و به هیج وجه کمبود ظرفیت نداریم و می توان گفت این مرکز به عنوان اولین کشتارگاه صنعتی استان و به روز ترین کشتارگاهی صنعتی ایران محسوب می شود .
این مقام مسول تصریح کرد : با مجوز دادن به کشتارگاه های جدید در شهرهای دیگر استان هیچ مشکل نداریم و در سایر شهرهای استان مانند شوشتر ، دزفول ، اندمیشک ، مسجدسلیمان ، بهبهان زمینه احداث کشتارگاه صنعتی تا حدودی بیشتر می باشد.
وی افزود : مجوزهای جدید صادر شده به علت تنوع خدمات رسانی آنها نیست چرا که هیچ گونه خدمتی نیست که ما در این کشتارگاه نتوانیم انجام دهیم ، از این رو مجوز احداث کشتارگاه صنعتی باوی به لحاظ جمعیت کم و نبود دام مشکل ساز است .
رییس کشتارگاه صنعتی اهواز بیان کرد : ظرفیت روزانه کشتار شهرستان باوی شاید ۵ تا ۱۰ راس گوساله و ۱۰۰ راس گوسفند باشد بنابراین با صدور مجوز برای کشتارگاه صنعتی باوی هم آن ها دچار مشکل می شوند و هم کشتارگاه صنعتی اهواز زمین می خورد ،در آن صورت قیمت گوشت و فرآورده های خام دامی بعلت بعد مسافت این کشتارگاه تا جنوب شهر اهواز و شهرهای کارون و حمیدیه و انحصار بوجود آمده این کشتارگاه تا ٣٠ درصد افزایش خواهد یافت چرا که مالکیت کشتارگاه اهواز متعلق به شهرداری بوده و بهای خدمات آن را شورای شهر مصوب نموده ولی کشتارگاه های خصوصی شخصا نسبت به تعیین بهای خدمات اقدام می نمایند.
وی خاطر نشان کرد : مشکل اصلی ما که از گذشته تا کنون همچنان پا برجاست این است که عده ای منافع نامشروع خود را در تغییر و بروز رسانی خدمات بهداشتی نمی بینند و بر ادامه وضع موجود اصرار دارند و در برابر هر اقدام بهداشتی جدید که در کشتارگاه صنعتی اهواز اتفاق می افتاد مقاومت می نمایند، نمونه آن مقاومتهای شدید در ابتدای راه اندازی کشتارگاه صنعتی اهواز و مقاومت شدید اخیر آنان در برابر طرح بسته بندی و پیش سرد گذرانی آلایشات دامی است.
رییس کشتارگاه صنعتی اهواز در ادامه جلسه به فعالیت روز افزون و روبه رشد پدیده نا میمون کشتار غیر مجاز دام در برخی نقاط شهر اهواز اشاره کرد و گفت : در برخی نقاط اطراف اهواز از جمله زرگان، شهرک اهواز، شهر کارون، شهر حمیدیه ، کوی الصافی ، ٢٢بهمن ، بازارچه کیان ،ملاشیه و محلات حاشیه نشین کلانشهر اهواز به صورت غیر مجاز اقدام به کشتار غیر مجاز و غیر بهداشتی و غیر شرعی دام زنده می نمایند ، اکثرا با توزین های دستکاری شده اقدام به کم فروشی میکنند ،همچنین احتمال بیمار بودن این دامها بسیار زیاد بوده و عمدتا از دامهای بیمار ، حذفی ، پیر و ماده و آبستن و مولد که امکان کشتار آنها در کشتارگاه صنعتی اهواز وجود ندارد استفاده می نمایند.
وی افزود : متاسفانه برخی رستوران ها گوشت خود را از مراکز کشتار دام غیر مجاز خریداری می کنند ،لذا مردم باید آگاه باشند ، و از این مراکز خریداری نکنند.
لینک کوتاه : https://tarnamayjonoob.ir/?p=10445